• share
  • email
  • print
  • font size 1
  • font size 2
  • font size 3

Τα Νέα μας

Μεγάλες συμμετοχές στην 3η Έκθεση για την Ελλάδα στη Σουηδία, Grekaland Panorama Med Cypern

13/01/2016
Η 3η διοργάνωση για το 2016 πραγματοποιείται από τις 12-14 Φεβρουαρίου 2016 στον μεγάλο χώρο του Ericsson Globe, και η οποία αναμένεται να ξεπεράσει σε προσέλευση τους περσινούς 11.000 επισκέπτες.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Globen Arena διαχειριστή του χώρου Ericsson Globe, η Grekaland Panorama Med Cypern αποτελεί την μεγαλύτερη έκθεση που έχει φιλοξενηθεί μέχρι σήμερα στις εγκαταστάσεις τους. Η έκθεση έχει αναδειχθεί ως ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά γεγονότα της Στοκχόλμης, και ταυτόχρονα έχει καθιερωθεί και ως μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις που διοργανώνονται σε ετήσια βάση στην χώρα. Η επιτυχία της έκθεσης είναι δεδομένη αφού αποτελεί σίγουρα την μεγαλύτερη τουριστική έκθεσης της Στοκχόλμης που εξειδικεύεται σε συγκεκριμένο προορισμό.

Η έκθεση θα λειτουργήσει το Σάββατο και την Κυριακή από τις 10:00 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό το οποίο θα απολαύσει πολλαπλές εκδηλώσεις και δραστηριότητες, μεγάλες προσφορές διακοπών, ελληνική γαστρονομία και παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα, γευσιγνωσίες – μαγειρικές επιδείξεις, καθώς και ειδικό τουρισμό όπως είναι ο πράσινος – εναλλακτικός, ο πεζοπορικός, αλλά και ο θαλάσσιος τουρισμός ο οποίος φέτος με την συμμετοχή των βραβευμένων με Γαλάζια Σημαία Μαρινών της Ελλάδας θα προσελκύσουν αναμένεται μεγάλο ενδιαφέρον. Αναλυτικότερα εδώ συμμετέχουν η Μαρίνα Αγίου Νικολάου, η Μαρίνα Κω, η Μαρίνα Λέρου και η Μαρίνα Porto Carras.

Από την έκθεση δεν λείπουν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα στον κλάδο της ελληνικής ξενοδοχείας όπως Costa Navarino, Sani Resort, Blue Gr, Kipriotis Hotels, Louis Hotels, Porto Carras, Pap Hotels, Giannoulis Hotels & Resorts, Aquila Hotels & Resorts, Almyrida Beach Resort, Kalyves Beach Hotel, Kiani Beach Resort, Minoa Palace, Rethymno Mare Resort, The Peninsula Hotel, Theartemis Palace, Minos Mare Royal, Ideon Hotel, Sentido Aegean Pearl & Sentido Pearl Beach, Bio Suites Hotel, Kassavetis Hotel, Nana Beach, Geraniotis Beach, Avra Imperial, Miramare Hotels, Elysium Resort & Spa, Esperia Group, Marismare Hotels, Sheraton Rhodes, Port Royal, Acrotel, Alexandros Palace, Mayor Hotels, Sun Beach Resort, Iolida Village, Soryssa Seaside Resort, Sensimar Pioneer Beach Hotel, Kontokali Bay Resort, Aeolos Beach, κ.ά.

Από προορισμούς ανά την Ελλάδα “το παρών” θα δώσουν η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Από την τοπική αυτοδιοίκηση και Δήμους της χώρας συμμετέχουν ο Δήμος Κω, η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων, ο Δήμος Χερσονήσου, ο Δήμος Πλατανιά με τον Σύλλογο Καταστηματαρχών GO PLATANIAS, ο Δήμος Παξών, ο Δήμος Καβάλας, ο Δήμος Θάσου, ο Δήμος Σκιάθου, ο Δήμος Κεφαλονιάς, οΔήμος Τήνου, ο Δήμος Σίφνου για τον κλάδο του πεζοπορικού τουρισμού, ο Δήμος Πάργας μαζί με την Ένωση Ξενοδόχων Πάργας και τον Σύλλογο Εστιατόρων και καφέ μπαρ Πάργας, ο Οργανισμός Τουρισμού και Μάρκετινγκ Χαλκιδικής, καθώς και πολλοί άλλοι δήμοι και φορείς  της χώρας μας.

Φέτος μεγάλη παρουσίαση στο περίπτερο του θαλάσσιου τουρισμού θα έχουν και εταιρείες ενοικιάσεων σκαφών, yachting και cruises οι οποίες επιδιώκουν την προσέλκυση των Σουηδών – ενός από τους πλέον εξοικειωμένους με την θάλασσα λαούς με μεγάλη αγάπη για την ιστιοπλοΐα και τα θαλάσσια σπορ.  Αναφέρονται ενδεικτικά οι εταιρείες Variety Cruises, Cruisemar Tours, ND Sails, Ionian Breeze, El Yachting, Hermes Yachting κ.ά.

Σημαντική και πρώτη παρουσίαση στο σουηδικό κοινό θα γίνει επίσης από τον Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας. Σημαντική συμμετοχή και εφέτος από την Aegean Airlines – Tal Aviation.

Η πρώτη ημέρα της έκθεσης την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου είναι αφιερωμένη στους επαγγελματίες όπου προγραμματίζονται επαγγελματικές συναντήσεις με προκαθορισμένα ραντεβού με Tour Operators και τουριστικά γραφεία στην εκδήλωση που διοργανώνει η Travel Media Applications.

Τέλος, για την καλύτερη ενημέρωση των εκθετών την πρώτη μέρα το πρωί, πριν τις συναντήσεις Β2Β, θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο Sweden Digi.travel, όπου οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν ομιλίες σχετικά με τη συμπεριφορά του Σουηδού τουρίστα και την ηλεκτρονική διείσδυση την αγορά της Σουηδίας.

Την έκθεση στηρίζουν, και συμμετέχουν με περίπτερα, οι μεγαλύτεροι tour operators που φέρνουν τουρισμό στην Ελλάδα - Apollo, TUI Nordic, VING, Airtours, Solresor, Tema Resor και Detur.

Η Grekaland Panorama Med Cypern τελεί υπό την αιγίδα των: Υπουργείου Τουρισμού – ΕΟΤ, ΣΕΤΕ, ΞΕΕ, ΠΟΞ, ΗΑΤΤΑ και του ΕλληνοΣουηδικού Επιμελητηρίου.

Η διοργανώτρια εταιρεία, North Events, είναι η μοναδική που εξειδικεύεται επί μακρόν στην επικοινωνία του ελληνικού τουρισμού, πολιτισμού και γαστρονομίας σε μία από τις σημαντικότερες αγορές για τον εισερχόμενο τουρισμό στη χώρα μας  - τη Σκανδιναβία.
Πηγή: http://traveldailynews.gr